A Cappellissimo er godt i gang med høstsemesteret.

Vår faste dirigent, Grete Daling, har permisjon denne høsten for å kunne turnere rundt i verden med et spennende joikeprosjekt. Som vikardirigent fram til årsskiftet har vi fått ingen ringere enn Tove Ramlo-Ystad, kjent som Cantus sin dirigent gjennom mange år og musikksjef i Norges Korforbund. «A Cappellissimo er et veldig trivelig og mottagelig kor å jobbe med», sier Tove. »Fine folk med fine stemmer, da er det hyggelig å gå på jobb!»

 Første helga i september, hadde vi øvingshelg på Tautra. En fin øy midt i Trondheimsfjorden og bare en kort biltur fra Trondheim. Værgudene var på vår side, og vi fikk øvd mye, men slappet også av i sola.

Vi øver til Trondheimsnatt med Nidaros Brass band 13. november og vår faste julekonsert, Snøkrystaller 18. desember. Tove og repertoarkomiteen har valgt et repertoar som får fram koret sine kvaliteter. Tove har blant annet utfordret koret i Wiegen-Lied av Per Nørgård. Sure On This Shining Night skrevet av Morten Lauridsen hører til en helt annen sjanger. En av koret sine sopraner, Randi Røsbak, har opp til flere lyriske årer og har laget en fri oversettelse av teksten fra engelsk til norsk. Den er sånn:

Sjølv i denne lyse natta med stjerner omringa av skyggeringer,

må vennligheten lyse opp bakken for meg.

På denne stjerneklare natta. 

Vinteren ligg i nord. 

Alt ligg rolig som et lindrende teppe. 

Høgsommeren dyrke jorda,

gir næring til hjertet og livet. 

Jeg går alene, undrende.

Lengter etter undere som kommer fram i stjernenes skygger. 

I denne stjerneklare natta.

Reklame

0 Svar to “A Cappellissimo er godt i gang med høstsemesteret.”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: