Snøkrystaller 2022

Billetter kan kjøpes her:

https://acappellissimo.ticketco.events/no/nb/e/snoekrystaller_2022

A Cappellissimo inviterer til en stemningsfull julereise der publikum kan lene seg tilbake og finne ro i mektige og sarte toner. Musikken vi har funnet frem spenner fra tradisjonelle julesanger og vuggeviser til klassiske perler fra kjente komponister og arrangører som blant annet John Rutter og Morten Lauridsen. Kjente julesanger blir presentert i folketonedrakt, som jazz eller i samtidsmusikalske arrangementer.

Vi er ekstra glad for å ha to flinke musikere på laget. Trygve Brøske på piano og Eirik Hegdal på saxofoner er begge anerkjente artister og komponister som beveger seg innenfor mange sjangre. De vil sette sitt preg på «Snøkrystaller» med improvisasjoner og akkompagnement.

Tove Ramlo-Ystad vikarierer som dirigent. Tove er svært anerkjent og erfaren, og vil ledeoss med stødig musikalsk hånd gjennom årets julekonsert. Publikum kan forvente en magisk lytteopplevelse, og forhåpentligvis vil snøkrystaller som daler stille ned utenfor Vår Frue kirke bidra til at julestemningen smyger seg inn.

Vær velkomne!

Våre musikalske gjester:

Trygve Brøske er pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève der han gikk ut med Premièr Prix de virtuosité våren 2001. Trygve er en allsidig musiker som samarbeider mer eller mindre fast med sangerne Tora Augestad og Unni Boksasp. Sammen med Marianne Meløy utgjør han musikkteater-duoen Brøløy, og har i tillegg et stort fokus på oppføring av samtidsmusikk. Duoen Brøløy har flere teater og musikalforestillinger på samvittigheten, og er også initiativtakere og kuratorer for Nye Hjorten Konsertserie. Trygve Brøske er dessuten initiativtaker og kunstnerisk leder for Stangvikfestivalen.

Trygve har spilt i band med og akkompagnert en rekke norske pop-artister. Han spiller folkemusikk og har en utstrakt virksomhet som pianist og arrangør innen teater- og kabaretsjangeren. Dette har blant annet resultert i Trygves eget Eisler-ensemble som har gitt ut to kritikerroste plater sammen med sangeren Anne-Lise Berntsen. Som komponist har han i det siste levert bestillingsverk til det sveitsiske koret La Psalette, Luftforsvarets Musikkorps og Trondheim Symfoniorkester. Høsten 2019 gjorde han stor suksess sammen med librettist Marianne Meløy med operaen Krenket for Trondheim kammermusikkfestival. For tiden skriver han på en ny opera for Oscarsborgoperaen til forestilling sommeren 2023.

Eirik Hegdal fra Inderøy, er en sentral musiker og komponist bosatt i Trondheim, med både nasjonal og internasjonal anerkjennelse grunnet sin virksomhet som jazzmusiker, bla. i Dingobats, Team Hegdal og Zanussis five. Han var kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester i perioden 2002-2016 og ledet i denne tiden orkesteret til en rekke kunstneriske triumfer, flere ganger i samarbeid med internasjonale storheter som Chick Corea, Joshua Redman og Dave Holland. Hegdal jobber, i tillegg til å være freelance-musiker, som førsteamanuensis på jazzlinja ved NTNU der han underviser i saxofon hovedinstrument, ensemble og komposisjon. 

Som komponist har Hegdal skrevet verk for Trondheim Symfoniorkester, Vertavokvartetten og Trondheim Sinfonietta, samt utallige jazzkomposisjoner både for egne og andres band. Han har i samarbeid med Asle Karstad og Trondheim Voices, vunnet en Heddapris for audiovisuell design og lyddesign til teaterforestillingen Hundre hemmeligheter. I 2018 mottok han Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris.Les mer om kammerkoret A Cappellissimo på acapp.no og følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Konserten er støttet av Aktivitetsmidler for Kor.

Reklame

0 Svar to “Snøkrystaller 2022”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: