Komponisten på besøk

Foto: Audun Støren

På forrige øving hadde vi besøk av komponist Kim André Arnesen, som nylig har skrevet to a cappella samtidsstykker til koret. Samarbeidet mellom Arnesen og A Cappellissimo oppstod våren 2012, etter en konsert i Nidarosdomen i regi av Norges korforbund Sør-Trøndelag. I etterkant av konserten kom Arnesen og dirigent Grete Daling i kontakt med hverandre, og dialogen resulterte etter hvert i en avtale om at Arnesen skulle skrive en nykomposisjon til korets julekonsert.

Stykkene har fått navn «Dormi, Jesu» og «Illuminare, Jerusalem». Uttrykket minner om russisk ortodoks kirkemusikk, men med innslag av flere andre stilarter også. Koret har allerede rukket å bli veldig glade i musikken, og vi er stolte over at en så dyktig komponist ønsker å samarbeide med oss. Tirsdag la Arnesen siste hånd på verket, så nå gjenstår det bare for koret å få stoffet ordentlig under huden. Stykkene skal urfremføres i forbindelse med julekonserten «Snøkrystaller» i Vår frue kirke, søndag 16. desember kl 19:30. Følg med for mer informasjon!

Reklame

0 Svar to “Komponisten på besøk”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: