Hva har julenissen i sekken sin i år?

Image

I forbindelse med julekonserten i Vår frue kirke søndag 16. desember har vi invitert med oss Nils-Olav Johansen, en solid norsk jazzmusiker, opprinnelig fra Bjugn i Sør-Trøndelag. Faren hans var sjømann, og lille Nils-Olav stiftet derfor tidlig kontakt med Hawaii-musikk. Denne innflytelsen, fra den svevende strengelyden, har fulgt ham i hele hans musikalske karriere.

Johansen ble utdannet ved jazzlinja på Trøndelag musikkonservatorium i perioden 1986-88. I Trondheim ble han med i flere grupper med utspring fra studentmiljøet ved NTNU, som Close Enough og Pentateuch, senere kalt Blixband. Fra 1992 har han vært fast medlem av tre betydelige orkestere: Farmers Market, Frode Fjellheims Jazz Joik Ensemble (senere kalt Transjoik) og Storytellers, og han har også hatt gjesteopptredener med en rekke andre band, som Veslefrekk, Embla, Trondheim Jazzorkester og Ståle Storløkken. I 2005 ble han fast medlem av den engelsk-norske gruppa Food.

Johansen har gjennom årenes løp medvirket på flere titalls plateinnspillinger, og har også gitt ut soloalbumet My deal. Hans særpregede vokal og gitarspill med innslag fra finsk og østeuropeisk folkemusikk, gjør ham til en lett gjenkjennelig artist. Gjennom en årrekke har han, sammen med Stian Carstensen, vært en av profilene i Farmers Market. Bandet spiller en blanding av jazz og folkemusikk, spesielt fra Balkan. Farmers Market har vært et hyppig brukt festivalband og de har hatt stor platesuksess.

Når kammerkoret A Cappellissimo og Nils-Olav skal slå seg sammen, er det den mer rolige jazzversjonen av mannen vi er ute etter å lokke fram. Vi lover at det blir mye fint, både soloinnslag og musikalsk samspill med koret. Stikkord som kan nevnes er Halelujah og White Christmas. Som en kontrast til hans jazzvokal og flytende gitartoner, vil koret bidra med ytterpunktene til både høyre og venstre. Fra det klassiske sakrale julestoffet, til de helt enkle og folkekjære melodiene i ujålete arrangement. Det blir også innslag av Fartein Valen og andre spenstige momenter. Vi er overbevist om at dette vil bli både rolig stemningsfullt – og innimellom gnistrende vakkert!

Reklame

0 Svar to “Hva har julenissen i sekken sin i år?”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: