Stemmens dag 16. april

shutterstock_19263940

Under mottoet Voice Matters vil kammerkoret A Cappellissimo være med og markere World Voice Day tirsdag 16. april klokka 19:30. Dere kan se og høre oss på Sirkus shoppingsenter, sammen med flere andre Trondheimskor. Det er 52 land over hele verden som deltar og konserten er på samme tidspunkt i hvert land. Når markeringa starter på New Zealand og slutter på Hawaii betyr det at vi teppelegger kloden med sang dette døgnet.

Sommeren 2012 tok stemmeforskerne Tecumseh Fitch, Filipa La, Christian Herbst og Johan Sundborg initiativ til å dra i gang World Voice Day som en internasjonal hyllest til stemmen. Kåre Bjørkøy, professor i klassisk sang og stemmefysiologi ved NTNU, er primus motor for markeringen i Norge.

Bjørkøy har knyttet til seg korfolk fra hele landet for å være med å markere dagen. Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund har også vært sentral i arbeidsgruppen hans. Målet er å minne befolkningen om at stemmen er viktig – Voice Matters – ikke bare for utøvende sangere, men også for forskere, pedagoger, terapeuter, kommunikasjonsarbeidere og andre.

Reklame

0 Svar to “Stemmens dag 16. april”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: