Muzika med Jovan

jovan2

A Cappellissimo og Jovan Pavlovic inviterer til konsert på Rockheim søndag 12. mai kl 19:30. Kvelden er hovedsakelig viet til populærmusikk fra Balkanområdet. Spesielt serbisk musikk blir godt representert, men du vil også få høre stykker fra bl.a. Bulgaria og Makedonia, samt den tradisjonelle romanisangen ”Djelem, djelem” i et flott korarrangement av Pavlovic. Med sistnevnte bak trekkspillet, blir det garantert en rytmisk og fengende stund mellom de massive murveggene i det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock.

Jovan Pavlovic er født og oppvokst i Beograd, men har bodd mange år i Trondheim og studerte på musikkonservatoriet ved NTNU. Der fordypet han seg i Balkan- og sigøynermusikk, en stilart han har gjort seg bemerket i både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Han er nok mest kjent for å ha etablert Trondheimsbandet Bengalo, og for sitt nåværende virke i Urban Tunélls Klezmerband. Sammen med Rasmus & Verdens Beste Band har han vunnet Spellemannprisen to ganger. Pavlovic ble i 2010 utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.

A Cappellissimo og dirigent Grete Daling har lenge hatt lyst til å gjøre en konsert med balkanvri. I tillegg til at repertoaret er knyttet til et geografisk område, er det like fullt knyttet til et karakteristisk tonespråk med skalaer og forsiringer som ikke akkurat er hverdagskost for det gjennomsnittlige norske øret. Sjangeren representerer også en sangstil der den skarpe og nasale lyden er framtredende. Tonespråket og sangstilen inspirerer til å servere publikum flere eksotiske smakebiter innimellom balkanstoffet, blant annet et egyptisk og et baskisk stykke som kler koret veldig godt.

Målet er at musikken skal få øregangene til å krible av fryd. Rytmefoten vil neppe stå stille ett sekund, men det kan hende at den vil slite med å henge med i svingene når de skjeve taktartene for alvor gjør sitt inntog. I så fall er det nok best å slutte å tenke, og heller bare føle musikken som brer seg gjennom lokalet.

Velkommen til konsert! Billettpris 150,-/100,-

Reklame

0 Svar to “Muzika med Jovan”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: