Støttekonsert for TV-aksjonen 2013

Acapp_Stottekonsert_FB3

Over 70.000 mennesker i Norge har en eller annen form for demens. Hvert år får 10.000 nye personer demens, og det kan ramme hvem som helst. De neste tiårene vil det trolig skje en dobling av antall personer med demenssykdom i befolkningen. Mer enn en halv million nordmenn vil oppleve å være nær pårørende til en person med demens. TV-aksjonen 2013 er knyttet til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demens. Aksjonsmidlene skal bl.a. benyttes til å gi demensrammede en lettere hverdag og økt livskvalitet. Samtidig vil pengene bidra til et løft for forskning og behandlingstiltak mot demens.

Kammerkoret A Cappellissimo og vokalensemblet ØremaZZørene ønsker å støtte dette viktige formålet! Derfor arrangerer vi en støttekonsert på Ringve museum tirsdag 22. oktober klokka 19:30. Overskuddet fra konserten går uavkortet til saken. Vi har fått en veldig god avtale med Ringve museum, så utgiftene blir minimale. Vi håper derfor at det blir fullt hus, slik at vi kan donere et betydelig beløp til TV-aksjonen!

Sang og musikk har en helt spesiell evne til å regulere stress og indre uro – og samtidig fremkalle vitalitet, positive følelser og gode minner. Musikk blir derfor ofte anbefalt som miljøterapeutisk tiltak for demensrammede. På Ringve museum tilbys regelmessig omvisning tilrettelagt for demensrammede, med fokus på musikk og instrumenter. Både ØremaZZørene og A Cappellissimo er av den oppfatning av kormusikk kan ha en masserende effekt mellom øra. Synes du det høres litt merkelig ut? Kom på konsert og sjekk effekten sjøl, da vel!

Billettpris i døra blir 150,- for voksne og 100,- for student/honnør/barn – men den som har lyst og mulighet må selvsagt gjerne gi et større beløp. Betaling med kort eller kontanter. Det vil bli holdt en appell ved Ragnhild Ward Bugten fra TV-aksjonen Trondheim før konsertstart. I tillegg vil Helle Singsaas, museumspedagog ved Ringve museum, informere om deres aktivitetstilbud for demensrammede. Hjelp oss å spre informasjon om arrangementet ved å dele på e-post eller Facebook. Tusen takk!

Reklame

0 Svar to “Støttekonsert for TV-aksjonen 2013”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: