Hanne og Grete finner tonen

Hanne og Grete

Grete Daling (t.v.) og Hanne Bæverfjord er dirigenter for hvert sitt kor (Foto: Audun Støren)

Kammerkoret A Cappellissimo ble stiftet for 17 år siden. Vi har i en årrekke storkost oss under musikalsk ledelse av Grete Daling, en nordtrøndersk energibunt og sangentusiast. Grete har utdannelsen sin fra NTNU, musikkvitenskapelig institutt og Complete Vocal Institute i København. Hun er til daglig høgskolelektor ved musikkseksjonen på HiNT. Ettersom Grete er autorisert pedagog i Komplett Sangteknikk, er fagtermer som ”curbing”, ”edge” og ”overdrive” nærmest som hverdagsvokabular å regne for sangerne i A Cappellissimo. Vi simpelthen elsker å bryne oss på ulike varianter av kormusikk! Komfortsonen spenner fra cubansk salsa til klassisk musikk, med svippturer innom både joik og bulgarsk folkemusikk. På Ringve 22. oktober vil vi presentere et bredt utvalg a cappella-musikk.

ØremaZZørene har eksistert i 12 år, og ble stiftet av en gjeng sangglade damer som ønsket å harmonisere med det maskuline kjønn. Alle de 28 medlemmene i koret har bred sangerfaring. I likhet med A Cappellissimo holder ikke ØremaZZørene seg til én bestemt sjanger når de velger ut korrepertoar, men de har likevel en forkjærlighet for arrangementer som svinger. Dirigent Hanne Bæverfjord har jobbet med koret siden 2008. Hun er en anerkjent skikkelse i trøndersk korsammenheng; som sanger, dirigent, komponist og arrangør. Til konserten på Ringve har Hanne og ØremaZZørene med seg et utvalg sanger som de nylig deltok med på en internasjonal korkonkurranse i Riva del Garda. Hjem fra Italia kunne de ta med seg gulldiplom i både folklore og jazzklassen. En solid prestasjon! Vi kan bare gratulere og bekrefte at vi gleder oss veldig til konsert!

Reklame

0 Svar to “Hanne og Grete finner tonen”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: