Jubileumskonsert A Cappellissimo 25 år (avlyst)

På bakgrunn av nye nasjonale smittevernstiltak må vi dessverre avlyse jubileumskonserten vår. Dette er vi selvfølgelig svært lei oss for, men sånn er det. Vi hadde et svært spennende repertoar som vi sammen med Eirik Hegdal og Martin Smidt ville presentere for dere. Vi håper det byr seg en anledning senere å framføre dette. Dere som har kjøpt billett vil få refundert denne, så fort det lar seg praktisk gjøre.

A Cappellissimo markerer sitt 25 årsjubileum markeres med en jubileumskonsert på Dokkhuset i Trondheim, 18. desember 2021. Musikalske samarbeidspartnere er Martin Smidt (trommer) og Eirik Hegdal (saxofoner). Koret framfører sanger fra sitt rikholdige repertoar og blant annet med nykomposisjoner av musikerne Martin og Eirik. Repertoaret åpner opp for improvisasjon, noe disse to musikerne på henholdsvis trommer/slagverk og saxofoner kan gjøre på utmerket vis. Ut over å være solister vil de også, selv med utradisjonelle akkopagnementsinstrumenter, kunne fylle en akkompagnerende rolle sammen med koret.

Billetter kan kjøpes via lenke her:
https://dokkhuset.no/2021/11/jubileumskonsert-a-cappellissimo/

Eirik Hegdal (foto: Thor Egil Leirtrø)

Eirik Hegdal fra Inderøy er en sentral musiker og komponist bosatt i Trondheim, med både nasjonal og internasjonal anerkjennelse grunnet sin virksomhet som jazzmusiker, bla. i Dingobats, Team Hegdal og Zanussis five. Han var i en lang periode kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester; 2002-2016 og ledet i denne tiden orkesteret til en rekke kunstneriske triumfer, flere ganger i samarbeid med internasjonale storheter som bl.a. Chick Corea, Joshua Redman og Dave Holland. Hegdal jobber i tillegg til freelancemusiker som førsteamanuensis på jazzlinja ved NTNU der han underviser i saxofon hovedinstrument, ensemble og komposisjon.

Som komponist har Hegdal skrevet verk for Trondheim Symfoniorkester, Vertavokvartetten og Trondheim Sinfonietta, samt utallige jazzkomposisjoner både for egne og andres band. Han har i samarbeid med Asle Karstad og Trondheim Voices, vunnet en Heddapris for audiovisuell design og lyddesign til teaterforestillingen Hundre hemmeligheter. I 2018 mottok han Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris.

Hegdal har tidligere (2018) skrevet fire komposisjoner for koret A Cappellissimo. Komposisjonene har tema fra førjulsstria, på godt og vondt. De har både humor og overraskende vendinger, men også islett av tradisjonell jazzharmonisering inpirert fra Bach sine koraler. I Dokkhuset vil Hegdal være solist ikke bare på egne komposisjoner men i andre verker som improvisatør, sammenbinder og medmusikant både med Smidt og koristene.

Martin Smidt

Martin Smidt er profilert i Trondheimsmiljøet med sin mangfoldige virksomhet og kvalitet i det han gjør. Han er komponist og trommeslager, og særlig for å skrive teatermusikk og for tverrkunstneriske prosjekter. Som slagverker har han bakgrunn fra ensembler som f.eks. Dadafon, Billuca Ensemble, Bárut og prosjekter i regi av Rikskonsertene. Han har mottatt Spellemannsprisen (2011), Alarmprisen (2003), Statens stipend for kunstnere og Trondheim Kommunes Kulturstipend (2002).
Siden 2018 har han skrevet 10 komposisjoner for koret A Cappellissimo basert på diktsamlingen “luften makar sig mödosamt”, forfattet av hans avdøde søster, Toril Smidt. Han arbeider for tiden også med nye komposisjoner for koret, som planlegger urframføring av en av disse på denne jubileumskonserten. Musikken hans beskriver svært godt en stemning eller karaktér i et stykke, det er tydelig at teksten er viktig for komponisten. Musikken hans er spennende å høre på, den er morsom å synge, og den er på mange måter utradisjonelt skrevet for kor, den er transparent, med god stemmeføring, rytmisk fiffig overraskende og harmonisk elegant. Smidt kan også bak slagverket tilføre andre korkomposisjoner koret fremfører både stabilitet, og improvisasjon.

Konserten støttes av Trondheim kommune og av Aktivitetsmidler for Kor.

Reklame

0 Svar to “Jubileumskonsert A Cappellissimo 25 år (avlyst)”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Kammerkoret A Cappellissimo tar sikte på å levere gnistrende musikalske variasjoner på hver eneste konsert.


%d bloggere liker dette: